Posted inHome / Okategoriserade / Tjänster

BilfolieringVarför bilfoliering?

Foliering är kanske inte att föredra före en billack, men det är så mycket mer. Söker du en individuell design för din bil så är det en idealisk lösning. Du kan inte bara välja färger eller en fullskalig reklam design, utan du spar även pengar då bilens originallack skyddas. Idag så finns det otaliga färgkombinationer och du kan även själv ge bilen en egen design. Vi kan ge bilen ett helt unikt utseende med användandet av olika folier som pearl,  metallic, läderimitation, borstad aluminium, 3D kolfiber, krom och mycket mer. Om du önskar så kan du genom en transparent film helt lackskydda din bil. För mer information se avsnittet Lackskydd.

Efter en överenskommelse så kan vi erbjuda en innovativ design för din bil – mer i avsnittet grafisk design. Folien kan lätt avlägsnas utan att den lämnar några rester eller skada på fordonet och den erbjuder dig ett perfekt resultat i utseende och färg. Rengöring och vård, beroende på val av färg, är inga problem med våra tillgängliga produkter. Folien är tvätt och väderbeständig och kan poleras.

Du kan vara säker på att du kommer att få ett arbete av högsta kvalitet och som utförs med stor omsorg och teknisk know-how, för att undvika skador på bilen och för att säkerställa en långsiktig hållbarhet av folien. Vi folierar även båtar, helikopter, motorcyklar, cyklar etc. För mer information om designprocessen av wraps, besök vår grafisk design. Du kan också gå till vår kontaktsida och ta reda på fler sätt att nå oss.

Foliering i detalj

Standard eller Premium? Vi är alltid bekymrade över en 100% täckning av den ursprungliga färgen med minimalt antal skarvar, även på problematiska områden som förskjutningar, veck, etc. Om möjligt så tar vi bort handtag, speglar, etc, så att vi kan se till att övertäckningen blir så bra som möjligt. Normalt kommer endast de yttre karossdelarna som är målade folieras med ett invik av kanten med 3-5 mm. Detta förfarande är absolut tillräckligt till reklam eller vardaglig användning eller om den ursprungliga färgen på bilen matchar folien. (Optimal är svart).

Om den ursprungliga färgen på bilen skiljer sig mycket från den tänkta folien så kan dörrstolpar och trösklar folieras mot en extra kostnad. Beroende på modell så kan lister, gångjärn eller dörrar behöva avlägsnas helt. Detta ökar arbetsbelastningen och därmed priset av folieringen. Resultatet är dock imponerande. Filmerna består av en hög kvalitet PVC-material, vilket är nödvändigt för en 3D deformation och kan avlägsnas igen utan att lämna några limrester. De finns många olika färgvariationer och det är möjligt att producera egna färger eller mönster med hjälp av digitala utskrifter eller färgmatchnings system.

Foliering vs billack

Fördelen med foliering jämfört med lackering är nödvändigtvis inte priset. Den viktigaste uppgiften för foliering är att göra en tillfällig färgförändring. Den ursprungliga idén för foliering var att skapa en fullskalig reklam med digitalt tryck på fordon och att sedan ta bort det igen. Senare har taxi och andra företag valt foliering som ett alternativ till en enhetlig färg på sina fordon för att undvika kostnaden för särskilda lacker. Nu är fler och fler användare inom den privata sektorn också intresserade av foliering. Antingen med en enskild färg eller en egen design. Förutom det stora utbudet av färger som ger omfattande möjligheter till variation, är filmen också som en andra hud för fordonet, som skyddar den ursprungliga lacken från vardagliga spår som små repor och stenskott. Det innebär ett högre andrahands värde av fordonet. Speciellt för exklusiva bilmodeller är det en intressant aspekt, då omlackering (även om det är en extravagant färg) ger en betydande förlust av värde.

 
I bästa fall kan man hyra / köpa en ny bil i svart och få den folierad i önskad färg. Detta sparar en extra kostnad för speciella färger och den skyddar den ursprungliga färgen. När folien tas bort så ser lacken ut som den gjorde den första dagen. Vård och rengöring av folien är jämförbar med en lackering och med rätt produkter kan bilen poleras, vaxas eller förseglas. Om du vill veta mer om foliering eller vill ha en offert så är du välkommen att kontakta oss.